MERSİN / YENİŞEHİR - 50.Yıl Gökçeller İlkokulu

50. Yıl Gökçeller İlkokulu E-Güvenlik Politikası

-Okul personeli ve öğrencilerin resimleri internette herkese açık alanlarda paylaşılmaz.

-Öğretmen ve öğrencilerin kişisel bilgileri sosyal medya da paylaşılmaz.

-Öğrencilerin fotoları çekilirken yüzlerinin net bir şekilde görünmemesine dikkat edilir.

-Projeye katılacak öğrencilerin ailesinden veli izin formu alınır.

-Öğretmenler proje videolarını youtube yüklerken liste dışı ayarını seçer.

-Öğrenciler ders ve proje etkinliği için tablet ya da cep telefonunu okula getirdiğinde sadece etkinlik sırasında kullanır ve sonra öğretmene teslim eder.

-Öğrenciler ve öğretmenler okulda sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetimindeki internet ağını kullanırlar.

-Her veli toplantısında velilere e-güvenlik konusunda bilgilendirme yapılır.

-Okulumuzda her yıl güvenli internet günü kutlanır.

-Güvenli İnternet günü kapsamında öğrencilere ve velilere bilgilendirme yapılır;eğitici videolar izletilir;bilgilendirme kitapçıkları dağıtılır ve konuya dikkat çekmek için pano hazırlanır.

-Öğrencilerin çevrimiçi derslere cep telefonu;tablet ve bilgisayar ile katılırken yaşları nedeniyle ailelerinin kontrolünde katılırlar ,kameraları (gerekli durumlar haricinde)kapalı olur,bu araçların bağlandığı internet alt yapılarının aileler tarafından çocuk koruma filtremelerinin yapılması konusunda aileler bilgilendirilir.

-E-güvenlik politikamız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan güvenli internet çerçevesi dahilindedir.

Yayın: 30.12.2022 - Güncelleme: 30.12.2022 12:54 - Görüntülenme: 174